От левицата за пореден път разкритикуваха антикризисния план на правителството. Антон Кутев прогнозира, че през юни финансовият министър Симеон Дянков ще бъде отстранен. През май кризата ще се усети най-силно и не е нужно да си врачка, за да разбереш, че в този момент Дянков ще стане неудобен, коментира социалистът.

По думите на Кутев със задълбочаването на кризата ще зачестят и арестите в страната. Според него новите арести ще са с политически характер и ще има целенасочено преследване и на бивши червени министри.

Трябва да се установи дали Сергей Станишев е по-близък с Борислав Гуцанов или Бойко Борисов с Цветелина Бориславова, допълни социалистът. Коментарът му дойде след като вчера премиерът заяви, че задържаният председател на Общинския съвет във Варна е близък на Станишев.

БСП ще изпрати сигнали до главния прокурор и до председателя на антикорупционната комисия в парламента във връзка със скандала с текстовете от Закона за наркотичните вещества. Социалистите определиха разминаването между гласуваните в здравната комисия и одобрените в пленарна зала промени като случай с определен корупционен елемент.

БСП настоява да се разследва как в Държавен вестник беше публикуван текст от Закона за наркотичните вещества, който разрешава реклама с изображение на наркотични вещества.