Офшорна компания, регистрирана на Вирджинските острови е купила мажоритарния дял от акциите на ПСТ Холдинг. Това показват данните от търговския регистър. 

Преди месец в медиите излезе информация, че един от собствениците на “Първа инвестиционна банка“ Цеко Минев, е придобил собствеността върху пътностроителния бизнес на Васил Божков чрез офшорна компания. Тогава от ПИБ категорично отрекоха слуховете. 

Холдинг Пътища АД и свързаните с него компании са изпълнители на редица проекти от републиканската пътна мрежа. Сред поръчките са Лот 4 от автомагистрала “Тракия” и част от автомагистрала “Марица”. 

Прехвърлянето на акциите е одобрено на проведено на 15 април общо събрание на акционерите. С решението на ОСА като собственик на 65% от “ПСТ Холдинг” е вписана регистрираната на Британските Вирджински острови фирма “Галиано Уърлдуайд Лимитед”. 

На същото ОСА е избран и нов директорски борд на “ПСТ Холдинг”. В него влизат  Иван Шарланджиев, Петко Хитров и Иван Иванов. 

Според Mediapool до смяната на собствеността на “ПСТ Холдинг” се е стигнало след като Васил Божков не е успял да намери ресурс да довърши магистрала “Тракия”.