Руските Въздушно-космическите сили в Сирия използват средствата за космическо разузнаване и безпилотни самолети за изясняването на местоположението на терористите и получаване на данни за резултатите от атаките.

Това обяви пред журналисти говорителят на руското Министерство на отбраната ген. Игор Конашенков.

Той подчерта, че руската авиация не е нанасяла удари срещу обекти на гражданската инфраструктура, още по-малко по сгради, където се намират мирни жители.

"За да бъдат изключени поражения върху мирното население, мишените на руската авиация се определят само след обстойно разузнаване, установяване на принадлежността им към терористична инфраструктура, определяне на точните координати и потвърждение по други канали, че там има терористи", каза Конашенков.

Става дума за такива обекти като складове за боеприпаси, мини заводи за изготвяне на самоделни взривни устройства, а също оборудване на транспортни средства с взривове за извършване на терористични удари с масови жертви в населените пунктове.

От своя страна руският президент Владимир Путин окачестви като "информационни атаки" съобщенията за цивилни жертви след руските въздушни удари.

Путин подчерта, че всички други военни полети над Сирия освен руските са незаконни, защото се извършват без резолюция на Съвета за сигурност на ООН и без съответното искане на официалните сирийски власти.