Президентът на Forbes Media Стив Форбс и изпълнителният директор на компанията и негов брат Тим Форбс напуснаха постовете си, предаде Ройтерс. Техните функции ще изпълнява Майк Перлис, който става едновременно президент и изпълнителен директор на изданието. Доскоро Перлис бе част от SoftBank Capital, инвестирала в медийните проекти на Forbes.

Стив Форбс запазва поста председател на борда на директорите и главен редактор на Forbes Media, издаваща списанието Forbes. Тим Форбс става председател на борда на директорите на Forbes Digital, а също така ще влезе в борда на директорите на Forbes Media.

Списание Forbes, известно с публикуването на класации за най-богатите хора на планетата, излиза веднъж на 2 седмици в САЩ в тираж 900 хил. екземпляра. Онлайн изданието на компанията, основана през 1917 г., пък има 18 млн. посещения месечно.

Разместването има за цел да влее допълнителна енергия в иначе изключително качествения продукт, който Forbes произвежда, обясни Перлис. Преди работата си в SoftBank Capital той е бил президент и изпълнителен директор на IDG Peterborough и издател на Gentlemen's Quarterly, публикуван от Conde Nast.

Освен списание "Форбс" Forbes Media издава още списанията ForbesLife and ForbesWoman magazines и притежава сайтовете RealClearPolitics.com и RealClearSports.com.