Борба с монополите, социална и пенсионна сигурност, подкрепа за малкия и средния бизнес, защита на кредитополучателите – това са мерките в областта на икономиката, които представиха от Реформаторския блок.

От там предлагат да се въведе нулева данъчна ставка за годишен облагаем доход под определен в закона праг. Като това ще се осъществява чрез възстановяване на внесен данък и данъчни отстъпки. Според десния съюз това ще облекчи личните финанси на гражданите.

От там предлагат още да се премахне и данъчната ставка от 15% за едноличните търговци и техните приходи да се облагат като на самонаети лица.

В пакета от мерки са включени и идеи за намаляване ролята на администрацията при стартиране на малък и среден бизнес, повече правомощия за комисията за защита на конкуренцията, радикална промяна на статута на регулаторите.

В групата на социалните мерки се предлага нов Кодекс на труда, като се пресече възможността работодателите да не плащат на своите служители. Подобряване на пенсионната реформа и защита на кредитополучателите чрез забрана едностранно да се променят лихвите, настояват още от Реформаторския блок.

Реформаторският блок е създаден, за да обедини десните избиратели, които според основателите му към момента не са представени в настоящото Народно събрание.