Една от тапите на магистрала "Тракия" ще остане и през зимата заради ремонта на виадукта при 67-ия километър.

Въпреки зимните условия от пътната агенция не смятат да спрат работата там и движението ще остане ограничено. В момента колите се движат в една лента в двете посоки от лявата страна на моста. Товарните автомобили над 12 тона, които пътуват от Бургас към столицата, се отклоняват край Пловдив през Карлово.

Товарните автомобили в обратната посока - от София към морето, ще преминават през моста. Срокът за ремонта е година и половина, което означава, че ще е готов в началото на 2015 г., съобщава "Сега".

При другия виадукт на магистралата при 61-вия километър, който също се ремонтира, пътната агенция успя да освободи движението миналия петък. Там изцяло е подменена настилката. Едва след като времето позволи, ремонтът на моста ще продължи, обясниха от АПИ.

По договор срокът е една година, което означава, че трябва да приключи през септември-октомври 2014 г. От трите виадукта, които се ремонтираха спешно, този бе в най-добро състояние.

На магистрала "Хемус" също ще се работи. На виадукта при яз. "Бебреш" (на 30-ия км) ремонтът засега е в долната част на съоръжението и не засяга движението. Там тапата предстои догодина.

Ремонтите на трите съоръжения струват около 32 млн. лв. За тях обаче бяха загубени ценни месеци през лятото, когато заради разцепването на регионалното министерство, създаването на новото инвестиционно ведомство и необходимата промяна в над 82 закона нямаше кой министър да разпише разрешенията за строеж.