Рио де Жанейро оглавява класацията на американското списание Forbs на 10-те града, смятани за най-щастливите в света. В тази първа десятка фигурират също Барселона, Мадрид и Буенос Айрес.

Откакто Фред Астер и Джинджър Роджърс се появиха във филма Полет до Рио през 1953 г., Рио де Жанейро омагьоса света, посочва списанието в дигиталното си издание.

Картините с неуморно танцуващи младежи, великолепното съчетание на морския пейзаж и планините около града и, разбира се, пъстрият карнавал са допринесли за популярността на този град като най-щастливият в света. Класацията на списанието е направена въз основа на анкета на компанията за маркетингови проучвания GfK Custom Research North America и консултантската фирма Simon Anholt, в която е било взето мнението на 10 000 души от 20 държави.

На второ място е Сидни, а на четвърто и пето – Амстердам и Мелбърн. Третият в класацията е Барселона, описан от Forbs като "класически средиземноморски град", известен с топъл климат, многолика култура и с един от най-големите футболни отбори в света. БГНЕС