Швейцарското министерство на финансите обяви, че подозира руския милиардер Виктор Векселберг, че е изкупил швейцарската индустриална корпорация Sulzer нарушавайки борсовите правила.

Федералното министерство на финансите започна административна наказателна процедура срещу Рони Печик, Георг Стумпф и Виктор Векселберг по подозрение в нарушение на законите за борсите и финансовите пазари. Министерството счита, че има достатъчно доказателства срещу тримата, че са действали в екип за незаконно изкупуване на Sulzer SA. Австрийските инвеститори Рони Печик и Георг Стумпф са предоставили през 2007 г. своите дялове в Sulzer на компанията "Ренова", която е собственост на руския милиардер.

Компанията "Ренова" отрича каквато и да е престъпна злонамереност в действията си. Векселберг се противопоставя твърдо на каквито и да е било обвинения за това, че той лично или чрез друг ръководител на компанията "Ренова" може да е нарушил швейцарските или други чуждестранни закони, се казва в комюнике на руския магнат в алуминиевата промишленост. БГНЕС