Община Пловдив намери начин да погаси дължимите вноски към Летище Пловдив. С решение на общинските съветници от вчера парите, предвидени за туризъм в общината и по-конкретно за разработването на Небет тепе да бъдат прехвърлени към Фонда за развитие на летището.

Дължимата сума възлиза на 191 хил. лв. и според летището е трябвало да бъде внесена още през месец март. Заради липсата на парите, нискотарифната компания Райън ейр преустанови редовните си полети от Пловдив до Милано и заплаши, че ще спре линията Пловдив - Франкфурт. Причината за това е, че тя също разчита на средства от фонда за развитие на летището, в който постъпват вноски от общо 10 общини.

Ирланската авиокомпания стъпи на нашия пазар през тази година, като офертите за полети до Германия започваха от 9.99 евро на посока. Проверка в сайта samoleti.net, който предлага информация и посредничество при закупуване на самолетни билети, показва, че за конкретни дати през януари в момента могат да се поръчат билети от Пловдив до Франкфурт Хан и обратно за общо 16 евро.