Заплаха за поставено взривно устройство стана причина за евакуация на персонала на борсата във Франкфурт. Сигналът е бил подаден в 16:30 часа местно време, а до 17:00 часа целият персонал в централата на борсата, намиращ се в центъра на града, е бил изведен от сградата.

Работата на борсата обаче не е била прекъсвана, тъй като всички търговски операции са изнесени в отделна сграда в покрайнините на Франкфурт. Така водещият индекс на борсата DAX INDEX финишира с 4.9% ръст до 5 473 пункта.

Новината се вписва в хрониката на гражданското недоволство срещу финансовия сектор, добила различни измерения през последните дни. След протестите срещу практиките на Wall Street през почивните дни, когато полицията арестува 700 души, се появи и заплаха от страна на хакерите от групата Anonymous.

Те разпространиха клип в YouTube, в който предупреждават, че ще заличат New York Stock Exchange от интернет. Криптиран глас предупреждава, че това ще се случи на 10 октомври, идния понеделник. Хакерите били разгневени от арестите след протеста срещу Wall Street и затова обявяват война на най-голямата борса в света.

Групата на хакерите Anonymous доби известност покрай успешните й акции през последните месеци, причинили неприятности на компании като MasterCard Inc., Visa Inc., Европейския парламент и дори Пентагона.