Samsung Group, най-големият холдинг в Южна Корея, е пословично мълчалив за своите бизнес планове. Но поредица от патентни заявки дава намек за подготвяне на групата да влезе на пазара на електрически превозни средства.

 

Подадените патентни молби от Samsung Electronics Co. през тази година покриват части и технологии, които могат да бъдат използвани в областта на електрическите автомобили, въпреки че от компанията са съобщили пред The Wall Street Journal, че нямат планове да навлизат на този пазар.

 

Все пак, патентите дават знак, че южнокорейската компания може би се опитва да диверсифицира допълнително източниците си на приходи извън обичайните за нея смартфони, телевизори и чипове памет.

 

В Samsung Electronics отдавна търсят нов двигател на растеж, за да противодействат на забавянето на инерцията на силно конкурентния пазар на телевизори и мобилни устройства.


Дали компанията ще реши да пусне електрически превозни средства е въпрос, на който трудно може да се даде отговор, тъй като много от стотиците патенти, които получава всяка година, не влизат в търговска употреба.

 

По данни на патентните служби на САЩ и Южна Корея, Samsung е подал заявки за нови технологии, необходими при производството на части за електрически превозни средства, а също така за гуми, електрически мотори, както и за вградена електроника за обмен на информация между колата и шофьора.

 

Нещо повече, изглежда корейците са решили да обвържат медицинския си бизнес с производството на автомобили, защото са разработили технология, която позволява на автомобила да следи медицинско състояние на водача и да реагира на него.