Оставката на министъра на земеделието Мирослав Найденов и на шефа на Държавен фонд "Земеделие" Светослав Симеонов заради съмнения за "чудовищна" корупция, поискаха от СДС.

Сините представиха документ, от който става ясно, че Найденов е оказвал недопустим натиск върху директора на Държавен фонд "Земеделие" Светослав Симеонов в предишното му качество на заместник-шеф на фонда като е настоявал за осигуряване на предимство на проекти, които са на определени консултантски фирми.

Симеонов отхвърли обвиненията и определи документа за фалшив. Според него, разпространеното от СДС писмо е поредният фалшив документ на бившия изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева.

Въпросният документ е от времето, когато начело на ДФ Земеделие стоеше Калина Илиева. По същото време Симеонов, в качеството му на зам.-шеф на фонда, е бил под натиск от министъра за осигуряване на предимство на проекти, които са на определени консултантски фирми, разказа шефът на предизборния щаб на СДС Борис Варков.

СДС настояват прокуратурата най-сетне да се произнесе по сигнала на парламентарната комисия за борба с корупцията, изпратен преди месеци по случая, който стои без отговор.