Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и зам.-кметът Любомир Христов ще присъстват днес на представянето на иновативна технология, доказала се при извършването на текущи ремонти по асфалтобетонни пътни настилки. Ремонтните дейности при новата технология се извършват от една машина, с което се постига икономия на материали.

Технологията на работа има четири основни стъпки: първо – почистване на дупката посредством сгъстен въздух: второ – запечатване на дупката със специална емулсия; трето – запълване на дупката чрез впръскване под налягане на дребен чакъл смесен със специална емулсия; четвърто – полагане отгоре на тънък слой пясък или фин чакъл. Четирите стъпки на поправяне се изпълняват последователно, наведнъж, без прекъсване с минимум забавяне на трафика без рязане и фрезоване.

В сравнение с традиционния метод за ремонт иновативната технология се изпълнява десет пъти по-бързо. Запълването на една дупка се извършва за по-малко от 15 минути. По този начин се предотвратяват затруднения с трафика.

Освен за улични дупки методът може ефективно да се прилага за ремонт на тънки отлюспвания, да се запечатват пукнатини, да се запълват коловози и пропадания.

Събитието ще се проведе на бул. „Климент Охридски” срещу Националния център по хематология и трансфузиология.