Пивоварната на Карлсберг България в Шумен възобновява работа. След временното преустановяване на производството през зимния сезон в завода вече започна варенето и бутилирането на популярните марки бира – Шуменско Premium Malt, Шуменско Светло и TUBORG. Така освен за българския пазар, пивоварната има готовност да осигури и продукция за износ.

 

Зимната пауза бе използвана за извършване на цялостна диагностика, дейности по поддръжката и обучения, съобщават от дружеството.

 

През зимните месеци не допуснахме недостиг на любимата на поколения българи бира на българския пазар. От друга страна се възползвахме максимално от възможността да направим прецизна диагностика, някои реконструкции, както и оптимизация на процесите в пивоварната. Сега производственият ни екип отново е готов да осигури висококачесвено Шуменско за потребителите”, коментира Габор Бекефи, изпълнителен директор на Карлсберг България.

 

В отговор на очакванията в шуменския регион, първата продукция на пивоварната ще бъде доставена на местния пазар. Веднага след това ще започне и дистрибуцията за други части на страната.