Сливане на министерства и закриване на държавни агенции предложи в предаването "Седмицата" на Дарик лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров. По думите му има 77 държавни агенции, в които работят 12 480 души, което предразполага към рязко съкращаване. Той посочи и агенции, които според него са "странни" и не е необходимо да съществуват - агенция за метрологичен и технически надзор, за рибарство и аквакултури. Според Сидеров могат да бъдат слети Министерството на околната среда и Министерството на земеделието и храните.

"В отделни министерства има по няколко хиляди човека. Самите министри трябва да предлагат тези съкращения", заяви Сидеров. "Виждам, че сега правителството и премиерът правят усилията с минимални щети да направят съкращенията, които са нужни, и да има по-малко недоволни, но няма такава пиеса, която да прави всички щастливи", коментира лидерът на "Атака".

Във връзка с футболния бос Юри Галев, който беше прострелян преди седмица и все още е в тежко състояние, и който е общински съветник от „Атака" в Самоков Сидеров заяви, че не го познава лично, но че бил предложен за общинар от местната структура, затова е отишъл и на избори. "Нямаше листи, където аз отгоре да съм спускал хора", подчерта Волен Сидеров.

По широко дискутираната тема за контролирането на информацията в интернет Волен Сидеров заяви, че не вижда как ще се осъществи следенето в интернет по време на избори. Според него контролът трябва да бъде върху социологическите агенции, защото те са се превърнали в "предприятия за печелене на пари по неясен начин".

На въпрос дали ще се кандидатира за президент, Сидеров заяви: "Аз съм бил вече кандидат за президент и ако не бяха турските автобуси и купените гласове, може би господин Първанов нямаше да е президент сега. Проблемът е в другите партии, които до последния момент поддържат неяснота по темата и с това объркват и избирателите". Запитан дали ще подкрепи Бойко Борисов, ако се кандидатира за президент, Волен Сидеров заяви, че една подкрепа е свързана с някакъв вид условия.