Новият собственик на 78% от капитала на Цигарена фабрика Пловдив е Сигма Консултинг. Това стана ясно от седмичния бюлетин на Централен депозитар.

 

На 16 юли Булгартабак Холдинг продаде дела си пловдивската фабрика за 30.8 млн. лв. на пода на Българската фондова борса.

 

Справка в АПИС покача, че Сигма Консултинг е собственост на Николай Янев и Станислав Захариев.

 

Според бюлетина на Централен депозитар 89.708% от капитала на Слънце Стара Загора Табаке купен от Бизнес Център Изгрев ЕООД. Припомняме, че на 14 юли Булгартабак Холдинг продаде участието си в Слънце Стара Загора Табак.

 

Според електронния регистър АПИС, Бизнес Център Изгрев ЕООД е собственост на Бол Пропърти ЕООД, което от своя страна е 100% собственост на Стефчо Кралев.

 

В края на миналата седмица стана ясно, че Комисията за финансов надзор ще проверява  сделки за продажбата на мажоритарните пакети от акции на двете тютюневи дружества. Причината за тази проверка е във връзка с публикации в медиите и постъпили в институцията сигнали. Комисията ще изиска необходимите за целта документация и обяснения от Българската фондова борса и участвалите в сделките инвестиционни посредници.