Обявяване в несъстоятелност на минното предприятие „Горубсо-Мадан" ще искат от КТ „Подкрепа", съобщи за Дарик регионалният лидер в Пловдив Атанас Кръстев.

По думите му това е един от вариантите, след като вече 12-и ден няма резултат от стачните действия на миньорите за изплащане на забавените им възнаграждения. От дружеството дължат над 10 млн. лева за данъци, осигуровки и заплати и ако не платят доброволно, ще заведем бързи дела, за да могат миньорите да си получат парите, категоричен бе Кръстев.

В 10:30 лидерът на КТ „Подкрепа" д-р Константин Тренчев ще се срещне с протестиращите работници от „Горубсо-Мадан". Ще присъстват и представители на регионалните организации в Пловдив и Смолян.

Междувременно вчера Министерството на икономиката, енергетиката и туризма обяви, че предприема действия по отнемане на концесията на минното дружество.

Според концесионния договор при системно нарушаване на условията за осъществяване на концесията и системно нарушаване на условията по договора, държавата има право да прекрати договора с едномесечно писмено предизвестие. Тъй като нарушенията не са отстранени, Министерството предприема действия по отнемане на концесията на "Горубсо-Мадан" за добив от находищата "Крушев дол" и "Петровица".