Втората група на курса “Стартиране на бизнес” започва работа на 30 март 2011 г. Тя е организирана от Института за предприемачи на Сиско и фондация StartUP.

 

Институтът за предприемачи и StartUP обединяват своите усилия с цел максимално адекватна локализация на съдържанието на курса “Стартиране на бизнес”. Неговият формат е подготвен в партньорство със Stanford University, Cornell University и MyOwnBusiness.

 

“Комбинацията между международното ноу-хау и локалния опит прави “магическата смес” на успеха на Института за предприемачи”, сподели Светлан Станоев, Мениджър в Института за предприемачи на Сиско.

 

“StartUP познава добре спецификите на българската предприемаческа еко-система. Убедени сме, че обединените ни усилия с Института ще създадат значима ползва за всички в нея”, допълни Стани Милев, Главен ентусиаст на фондация StartUP.

 

Курсът “Стартиране на бизнес” е предназначен за хора, които имат желание за собствен бизнес, проект в идейна фаза или скоро са стартирали бизнес начинания.

 

Разглежда всички критични въпроси при старта на едно ново бизнес начинание. Програмата е продъжителност от 2.5 месеца. Сесиите се провеждат два пъти в седмицата, като всяка една е в рамките на 3 часа.

 

Първата група на курса стартира в средата на февруари. Както тя, така и настоящата група, са съставени от стипендианти на Института, подбрани в специален конкурс. Курсът отбеляза сериозен интерес от близо 4 души за едно стипендиантско място.

 

Мисията на Института за предприемачи на Сиско е да подкрепя обществения просперитет, като насърчава предприемаческия дух и предоставя знания и умения за успешно икономическо развитие. За целта, Институтът предоставя комбинация от практически курсове, съвети и съдействие, които целят успешната реализация на предприемачите в България.