Българската стопанска камара организира серия тематични дебати под мотото „Изпити, Изводи, Избори". Сред медийните партньори на инициативата „Дебати 2009" са  Дарик радио и  DarikFinance.bg.

Участие ще вземат  „Атака”, БСП, ГЕРБ, ДПС, Демократи за силна България, Движение „Напред", НДСВ и СДС.  Председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев обясни, че според социологическите проучвания това са формациите с шансове за влизане в следващия парламент. „Добре сме запознати с изказвания от типа „ще подобрим благосъстоянието на нацията”, ние искаме зад тези дума да има инструменти и количествени параметри”, каза председателят на БСК. Според Данев „нашите политици намират най-мъдрите решения, след като мине кризата”.
 
„Дебатите между политическите сили, от една страна, ще бъдат активни и ще провокират много различни мнения, а от друга страна, ще се опитат и съм сигурен, че ще успеят да опровергаят твърденията, да речем на президента Първанов, че политически дебат в България няма”, изрази увереност програмният директор на Дарик Константин Вълков.

Ще се проведат седем дискусии, първата от която е на 23 февруари с водещ главния редактор на вестник „Стандарт" Славка Бозукова. Заключителният дебат ще бъде в средата на април и ще бъде воден от собственика на Дарик Радосвет Радев.

Като съорганизатор на събитието DarikFinance.bg ви дава възможност да зададете въпроси към участниците в дебатите чрез опцията Коментари.