Август е бил най-силният месец за Софарма Трейдинг АД от началото на годината до сега. В информация до инвеститорите, публикувана в X3 News от дружествот осъобщават, че реализираните за месеца продажби са в размер на 36 млн лева или 33.29% ръст спрямо същия период на 2009 година.

Продажбите на стока възлизат на 32 млн лева и бележат ръст от 18.5% - над средния, отчетен от началото на годината. По клиентски сегменти определящо значение има аптечен пазар със 70-процентен дял.

В него стойност към продажбите добавиха успешните промоционални кампании на сезонни летни продукти, както и новосъздаденото звено по Обслужване на клиенти, което изцяло пое след продажбеното обслужване на Софарма Трейдинг АД, допълват от дружеството. 

Фактор за добрите резултати на компанията е и финализираният проект в областта на дистрибуцията на медицинска апратура. Той възлезе на обща стойност 4 млн лева без ДДС, и обхвана доставката, монтажа и пускането в експлоатация на апарат за Позитронно – емисионна томография, комбиниран с 16 – детекторен Компютърен томограф (РЕТ/СТ) в Клиниката по Нуклеарна медицина към УМБАЛ „Александровска” АД, гр. София.

От началото на годината приходите на компанията от продажби на стока и оборудване са в размер на 256 млн лева и бележат ръст от 14% спрямо предходния отчетен период. Компанията реализира печалба преди данъци в размер на 1.1 млн лева за месец Август 2010 година , респективно достигайки 4.023 млн от началото на годината. Спрямо същия период на 2009 ръстът на този показател е в размер на 82%.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!