Доходността на американските 10-годишни облигации падна с около три базисни пункта до 2,7%, считано от 15:16 в Токио. Златото отстъпи с 0,7 процента, докато пшеницата падна с 1,5 на сто, сочи Bloomberg.

Рублата се подхлъзна с 0,3 на сто спрямо еврото и с 0,2 на сто спрямо зелените пари. Японската йена отслабна спрямо 15 от 16-те си основни връстници, като износът е нараснал само с 1,8% през Март, докато прогнозата на  икономистите бе за 6.5% скок. Фючърсите на индекса на Standard & Poor’s 500 напреднаха с 0,2 на сто.

Търговия в САЩ се възобнови днес, след като акциите се възстановиха миналата седмица от разпродаване на технологични акции и след като председателят на Федералния резерв Джанет Йелън потвърди ангажимента на банката за постигане на целите си за заетостта. 

Украйна предупреди, че Русия може да използва смъртоносен сблъсък на блокадата в източната част на страната като претекст за инвазия. Вносът в Япония скочи с 18 процента през Март спрямо некоригираната си база година по-рано, което доведе до търговски дефицит от 1450 милиарда йени ( 14.10 милиарда щатски долара ).

Пазарите в Хонг Конг, Австралия, Нова Зеландия, Великобритания и Германия са затворени днес. Докладите за американския пазар на жилища и предварителните данни за промишлеността за Април са насрочени за тази седмица.

Йената се търгуваше за 102.56 за долар и 141.72 за евро. Валутата е с 2.7% нагоре спрямо зелените пари тази година, четвъртата най-голяма печалба сред 16 от най-търгуваните световни валути. 

Повече от половината от 33-те индустриални групи на индекса Topix отстъпи днес в Токио. MSCI Asia Pacific индекс се подхлъзна с 0,2 на сто, докато Южнокорейският индекс Kospi загуби 0,3 на сто. Шанхайският Composite индекс падна с 0,7%.

Индексът на Русия Micex също се плъзна с 0,3 на сто надолу, след повишение от 2 на сто на 18 април, след като САЩ, Европейския съюз, Русия и Украйна сключиха споразумение за намаляване на напрежението в бившата съветска република. Доларът купи 35.6740 рубли докато еврото струваше 49,2888 рубли.

Златото отстъпи с 1 на сто до $ 1,282, най-ниското ниво в повече от две седмици, тъй като техническият индикатор, използван от някои търговци и анализатори сигнализира спадове. Цената на среброто, платината и паладия спадна.