ГЕРБ ще оставят като наследство разградена държавност, опразнена хазна и гигантска бедност. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в речта си пред Националния съвет на партията.

„На следващите избори искаме да сложим точка на прехода. Искаме да дадем нова перспектива на България", заяви Станишев, като изтъкна, че резултатът от сегашното управление е страх, бедност, унищожен бизнес, близо 80 лобистки, корупционни закона и хиляди грешни за страната решения. По думите му основните стълбове на бъдещото управление трябва да бъдат възстановяване на нормална, отговорна и подотчетна на хората държавност, която е в диалог с неправителствения сектор и обикновените граждани, както създаване на условия за конкуренция в пазарната икономика и привличане на инвестиции, Той изрази надежда, че на следващите избори БСП ще отстрани ГЕРБ.

Станишев изрази и мнението си за приетия от правителството бюджет за догодина, като според него той не решава никакви проблеми и "реже живо месо" от жизнено важни за страната сектори.

По време на заседанието на националния съвет бе прието следващият национален конгрес на партията да се проведе на 16 февруари 2013 година.