Лидерът на БСП Сергей Станишев определи отнемането на лиценза за управление на данъчни складове на „Лукойл Нефтохим” като „театрална постановка”. По думите на бившия премиер целият скандал ще мине за ден-два, а истинската цел е да се повишат цените на горивата в страната.

„Много високо ценя театралните способности на министър-председателя. Това, което виждаме вчера и днес, според мен е един добре подготвен театър между правителството и „Лукойл”.

Първо, защото са известни отличните отношения между Борисов и Златев.

Второ, не е тайна, че всяка година рафинерията излиза в планов ремонт. Това се прави точно преди този планов ремонт и никакви реални щети върху рафинерията няма да бъдат нанесени. Когато се знае кога е ремонтът, нещата се правят предварително – произвеждат се допълнителни количества.

Трето, каква точно е драмата“, попита Станишев. Той допълни, че законът трябва да бъде изпълняван, след като е приет и в този смисъл действията на Агенция „Митници” са правилни.

Станишев прогнозира, че крайният резултат от всичко това, „което наблюдаваме като драма“, ще заглъхне след ден-два в резултат на „тежки” разговори между „Лукойл” и правителството и ще има поскъпване на горивата.