Там ще е най-голямата съдебна зала у нас. Арестантите стигат до нея директно от килиите в подземния паркинг.

Чудесен подарък ще получат за Нова година магистратите от Софийския районен съд и прокуратура. За празниците те ще имат нов дом - т.нар. Военно НДК, което се намира недалеч от истинския дворец на културата в София, пише “24 часа”.

Идеята е в началото на 2016 г. Министерството на правосъдието да предаде за ползване чисто новата сграда на председателя на Софийския районен съд Методи Лалов.

След 8 години бездействие в замислената като Национален армейски комплекс луксозна сграда се работи с усилени темпове.

През 2008 г. строежът на комплекса бе спрян от току-що назначения военен министър Николай Цонев, въпреки че в него вече бяха вложени близо 30 млн. лв. и за довършването му трябваха не повече от 3-4 млн. Вместо да спаси направеното, Цонев тръгна да продава недовършения обект като поиска за него безумните 100 млн. лв. и, естествено, никой не ги даде.

В крайна сметка армията загуби безценен терен и имот. Кабинетът го прехвърли на Министерството на правосъдието с идеята там да се настанят магистратите от най-големия съд в страната - Софийският районен съд, които от десетилетия работят в унизителни условия в отеснялата сграда на бул. “Драган Цанков”.

За 8 г. бляскавото отвън здание на бул. “Скобелев” само дето не рухна. На 13 март т.г., деня, в който Министерският съвет отпусна 10,7 млн. лв. за основен ремонт и реконструкция, екип на “24 часа” провери положението отвътре. Ситуацията бе катастрофална.