Около 10 души ще бъдат съкратени още от ТЕРЕМ-Хан Крум-Търговище през февруари, каза за Дарик синдикалният лидер Витан Вълчев. Той се позова на представения вчера пред Комисията за социално сътрудничество бизнесплан от управителя Николай Радев. Според разчетите в него, в ТЕРЕМ трябва да останат на работа 400 души.

Все още няма сключени конкретни договори за работа, но в предложената бизнеспрограма фигурират конкретни предложения, водени са разговори с фирми за гражданска продукция, каза още Вълчев.

Съкращаването на оставащите 10 работници вероятно ще стане  през февруари. До момента са прекратени трудовите отношения на 95 човека от военния завод. В края на януари изтича и предизвестието на сегашния управител  Николай Радев. Според Витан Вълчев, все още не е ясно дали ще бъде назначен нов управител през следващият месец или настоящият ще остане на поста си.

Ще припомним, че през ноември в Бюрото по труда бяха внесени уведомления за съкращаването на 200 работника. След редица разговори, всички страни се съгласиха, че оптимизацията е наложителна, за да бъде спасено дружеството.