Скандалът с конското месо във Великобритания продължава да се разраства, след като контрольори на качеството на храните се натъкнаха на нова находка. Тя е от порция готова храна, предлагана на клиенти като агнешко къри. Лаборантите, които изследвали проби от месото, са категорични, че в случая то не е нито агнешко, нито телешко, нито свинско. То не е птиче, нито дори конско. Страховете са, че е възможно месото да се окаже кучешко, пише Daily Mail.

ДНК тестовете не могат да потвърдят хипотезата за кучешко, предлагано вместо агнешко, но подобна практика е била засечена в Испания, само че там кучешкото се е използвало за приготвянето на храни за домашни любимци.

През миналата година подобна проверка на предлаганите като специалитети с агнешко в британските ресторанти се натъкна на 20 случая, в които търговците слагали евтино телешко, свинско или пилешко месо вместо агнешко. Притеснителни резултати дали и лабораторните изследвания на бургери и кебапи, продавани на улицата. Сред тях били установени случаи, в които месото било заместено от субпродукти и съдържащи животинска кръв субстанции.

Всичко това създава притеснения относно качеството на храните, особено на тези, приготвени на вън и към които милиони англичани посягат в обедната си почивка.