Имигрантите от Близкия Изток, които пристигат в Сърбия ще бъдат пренасочвани към България. Това съобщи сръбският министър на външните работи Ивица Дачич.

"Сърбия няма да строи нито стени по границата с Македония, нито пък временни лагери. Но поради изграждането на стена по границата с Унгария, бежанците от Близкия изток ще бъдат пренасочвани към България и Хърватия", каза Дачич.

Ако се стигне до по-дълъг престой на бежанците в Сърбия поради унгарската стена те ще бъдат изпращани към България и Хърватия.

"Имигрантите знаят откъде да минат, за да достигнат желаната цел. В крайна сметка това означава, че на Сърбия няма да ѝ се наложи изграждането на лагери за бежанци, защото след окончателното затваряне на границата с Унгария не очакваме увеличаване на броя на имигрантите", смята Дачич.

Според официалните данни на властите в Белград, от началото на годината досега в Сърбия са влезли около 80 000 души.

Само през последните два месеца в Република Македония от Гърция пък са влезли над 40 000 души. Всички те пристигат на границата организирано с автобуси.

Властите в Унгария в началото на месец юли взеха решение за изграждане на стена по 175 км. по сръбската граница, за да спрат потока от имигранти, които освен от Близкия Изток идват и от Косово, както и от Сърбия, която се намира в икономическа криза. /БГНЕС/