Увеличените разходи за компютри и други електронни прибори в потребителския сектор и бизнеса дава тласък на отрасъла, коментира Los Angeles Times. Американският технологичен сектор, показател за състоянието на икономиката на САЩ, набира скорост с увеличаването на разходите за закупуване на персонални компютри и електроника.

Увеличават се и доставките на полупроводници. Някои компании производители дори наемат нови служители, а американският износ за Китай, включително на технологична продукция, се е увеличил с 33% от януари насам.

Това е добра новина за Калифорния, където са базирани стотици компании за софтуер и чипове, които захранват много от съвременните компютри и електронни устройства.

Във вторник компанията производител на процесори Intel обяви по-добри от очакваните продажби за третото тримесечие на годината, признак, че търсенето на нейните продукти се е увеличило. В резултат акциите й скочиха с цели 5% по време на следобедната борсова търговия, отбелязва американският ежедневник. Фокус