Канадската Thomson Corp. получи одобрението на Европейския съюз да купи компанията за новини и информации Reuters Group, но трябва да продаде бизнеса си с финансови база данни, за да разсее антитръстовите опасения на Брюксел, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на съобщение на Европейската комисия.

Европейските антитръстови регулаторни органи обявиха, че двете компании са постигнали споразумение и с министерството на правосъдието на САЩ да продадат поделенията си, които предоставят информации за проучване на пазара, корпоративни резултати, прогнози, основни финансови и икономически данни, за да разсеят опасенията, че сделката може да сложи край на съперничеството в сектора. ЕС допълва, че нейното разследване е показало необходимостта да се направи това, за да не се допусне финансовите институции и потребителите на тези продукти да бъдат изправени пред "стеснен избор, евентуално увеличение на цените.

В средата на май 2007 г. Ройтерс прие офертата за изкупуване на Томсън за 8,7 млрд. брит. лири (11,5 млрд. евро), очертавайки възможността да се създаде най-голямата световна компания за финансова информация, която да изпреварва Bloomberg.