Рамковият договор на Община Шумен с инвеститора "Титан Пауър" се оказа в два варианта - единият одобрен от Общинския съвет, и втори, който беше показан вчера, съобщи БГНЕС.

При съпоставянето се оказва, че в точката неустойки на "Топлофикация", сумите са завишени десетократно.

Това съобщи днес общинският съветник Добрин Добрев, на която присъстваха депутатите от ГЕРБ Красимир Минчев и Ивайло Тошев и областният управител Димитър Александров.

"При неизпълнение на клаузи по договора санкциите на "Топлофикация" във втория вариант, подписан от кмета, са многократно завишени. В практиката досега не е имало такъв случай в Общината да се подписват договори в полза на трети лица", каза проф. Добрев и допълни, че заради клауза в договора за конфиденциалност, не може да изнесе повече подробности.

Справка в сайта на Община Шумен показва, че в гласувания на сесия вариант на договор неустойката е в размер на 100 хил.лв.

"За нас това е или целенасочено да се манипулира Общинския съвет или има болестен процес, който трябва да спрем навреме. Шумен се превръща вече в Абсурдистан", каза още проф. Добрев.

 

От ПП ГЕРБ категорично отрекоха, че въпросът с последните събития около проблемите с "Топлофикация" е политизиран. Председателят на групата съветници от ГЕРБ каза, че няма да сезират прокуратурата за разминаването в двата варианта на договора и допълни, че прокуратурата може да се самосезира след оповестяване на случая в медиите./БГНЕС/