Българското Обединение Магистрала Трейс е подало най-ниска ценова оферта за отсечката Стара Загора – Нова Загора от автомагистрала „Тракия”, стана ясно след отварянето на офертите на допуснатите участници в Министерството на отбраната. Предложената цена възлиза на 137 868 000 лв.

От надпреварата отпаднаха четири от участниците, чиито ценови оферти не бяха отворени. Това са турската фирма Доуш, австрийската Щрабаг, консорциумът Български автомагистрали, който включва Главболгарстрой и шуменската Автомагистрали Черно море, както и Конструктор Тракия.

Отворени бяха ценовите оферти на гръцката Терна Ле с представена цена 247 608 078 лв. Алпине-Холдинг Пътища са депозирали най-високата обявена цена – 373 641 762 лв. Гръцката Актор е влязла в надпреварата с цена от 292 177 350 лв. Обявените цени са с ДДС. 

Комисията по определяне на фирмата изпълнител се оттегли на закрито заседание, на което ще стане ясно дали най-ниската подадена цена отговаря на задължителното условие да не е по ниска с 30 процента от средната цена, подадена от останалите играчи.

Информацията изстреля книжата на Трейс със 7.7% нагоре.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!