TRACE регистрира първата си фирма зад граница, като дебютът е в страна от арабския свят. Това съобщи пред DarikFinance.bg главният изпълнителен директор на старозагорското дружество инженер Цветан Цонев.

След негово посещение в Оман през миналата седмица, там са подадени документи и започва работата по организацията на звено, което да се фокусира върху инфраструктурно строителство. Ще се разглеждат проекти, свързани с изграждането на пътища, магистрали, водопроводи.

Изнасянето на дейността зад граница се реализира чрез дружеството Трейс Интернешънъл и с него ще се регистрират всички фирми в чужбина, каза още инженер Цонев.

Той допълни, че ресурсите на фирмата в България са изцяло в готовност за посрещане на поръчка по автомагистрала „Тракия”. Компаниятаще участва в търга, но най-вероятно няма да се съгласи да бъде подизпълнител.

Към момента заради блокираните средства от Европейския съюз, дейностите по спечелени проекти са на етап изчакване и фирмите в системата на холдинга работят на не повече от 20% от капацитета си, каза още Цонев.

* Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение!