Бившият министър на икономиката Трайчо Трайков участва в разработването на нова българска интернет платформа.

Това заяви самият той в предаване на БНТ, цитиран от 24 часа. Трайков допълни, че в момента приоритет са му две основни цели.

Едната е създаването на нов институт за развитие и политика, а другата – разработването на български вариант на социалната мрежа Facebook.

Помагам на група българи в разработването на интернет платформа за иновации. Това е мястото, където слагаш груба идея, казваш от каква експертиза имаш нужда и след това продаваш тази услуга на компании, каза още Трайков.

Засега ексминистърът остава извън политиката. Той коментира намаляването на цената на газа с 11% с думите „Неща се клатушкат, картината е като развален телевизор“.

Според Трайков смяната на ръководството в атомната централа не е в следствие на икономическите резултати, защото за изминалата година те са били добри. Бившият министър заяви, че няма място за сърдене на премиера Бойко Борисов.

За него форумът в Катар е бил само повод за уволнението му и не пожела да коментира основната причина, защото вече започнал да се съмнява в предишните си заключения.