Вярно, хората ги интересуват нещата, които са свързани с джоба им, но състоянието на джоба им е свързано със спазването на основните им права. Впечатлен бях от Найденов, който вчера говореше почти като полицейски експерт. Аз не съм имал каквито и да е доказателства, че съм бил подслушван. Да, шегували сме се, говорили сме по темата. Беше ми странно, след като той твърди, че го следят от ДАНС и го записват, чудех се какво е мнението на Борисов по въпроса. Дали той смята, че ДАНС са намерили нещо за Найденов или пък смята, че която и да е служба вършат нещо нередно спрямо него, коментира Трайчо Трайков пред bTV скандалните показания на бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

Вчера важното беше не, че някой е казал, че го следят, защото от години медиите са пълни с такива сигнали, а че Найденов каза: аз имам доказателства за това и отиде да ги представи в прокуратурата, която пък разбрахме, че трябва и да го охранява отгоре на всичкото, посочи Трайков.

Той каза, че е бил учуден от случая, тъй като и Найденов, и Цветан Цветанов винаги са принадлежали към тази част от правителството, която е наричана партийци, за разлика от т.нар. експерти.

Поуката от този скандал е, че нещо в основните механизми на действието на демократичната ни държава не е както трябва, заяви Трайков.

Той припомни случая когато му беше поискана оставката. След като кацнахме от Катар Цветанов ме помоли да отидем настрани и каза, че има решение да си подам оставката и той е там, за да ми я получи на хартиен носител, за да я занесе на изпълнителната комисия на ГЕРБ. И препоръката на Цветанов беше в нея да пише лични мотиви, защото ако не са лични, ще бъдат намерени други. По-добре каза да е като лични мотиви. Аз отказах да го направя, казах, че ме е назначил премиерът тогава и след разговор с него веднага ще я подам.