Тази вечер след 22 часа започва поетапното влизане на трактори в столицата. Протестът на фермерите продължава утре от 12 часа пред храм-паметника „Александър Невски” и ще продължи с митинг-шествие до Министерския съвет. Това съобщи за Дарик заместник-председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов.

По думите му фермерите имат готовност да останат с тракторите си в столицата до четвъртък, а ако не стигнат до споразумение с правителството, могат да останат и за по-дълго време. Протестът утре ще продължи до 17 часа.

Радослав Христов добави, че 170 машини имат разрешение да влязат в София. Те ще преминат през Ботевградско шосе, след това - през моста „Чавдар", Дондуков" и ще стигнат до Александър Невски".

Няма да има затваряне на улиците в София, по време на влизането и разполагането на селскостопанските машини тази нощ. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Освен договорените пари за земеделие през следващата година, фермерите поискаха оставките на финансовия министър Симеон Дянков и земеделския му колега Мирослав Найденов.

Повече по темата със земеделските протести, организацията на движението в столицата и маршрутите на тракторите по жълтите павета ще чуете в предаването „Денят” по Дарик.