Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков обяви, че финансовият резултат през 2010 год. за сектора, е с 25 млн. лева по-добър от този през 2009 г. По думите на министъра почти всички структури в транспорта са подобрили финансовите си резултати. Общата печалба на всички дружества вероятно ще достигне ръст от 31 на сто спрямо миналогодишния. Всичко това се дължи на по-добрата финансова дисциплина.

 

На фона на икономическата криза дори БДЖ е намалила загубата си със 17 млн. лева, а НК "Железопътна инфраструктура - с около 30 млн. лева, посочи Цветков. "Това ми дава увереност, че вървим във вярна посока и ако следваме този път и през следващата година резултатите ще станат още по-добри", смята той.

 

По-сигурен транспорт и по-добро развитие на отрасъла си пожела транспортният министър на предколедна среща с журналисти и медийни ръководители днес в сградата на министерството. "Много от критиките ви ми помогнаха да подобря работата си", бяха думите, с които Цветков се обърна към ресорните журналисти./БТА/