Правителството на Великобритания няма ясна стратегия за излизане на страната от Европейския съюз, както и за водене на преговорите. Големи различия съществуват между членовете на кабинета и до шест месеца едва ли ще бъде постигната единна позиция.

Това се казва в паметна записка, изготвена за британското правителство от консултант, която е изтекла в британските медии.

В записката се посочва, че Уайтхол работи по 500 проекта, свързани с Brexit, и има нужда от около 30 000 души допълнителен персонал. 

В документа се посочва, че няма обща стратегия за излизане от ЕС, поради големи различия между членовете на кабинета. От правителството отричат да познават твърденията в паметната записка, пише bTV. 

По-рано Тереза Мей заяви, че целта на правителството й е  да преведе страната през Brexit и да върне на Великобритания суверенните й законодателни и изпълнителни правомощия. Министър-председателят на Острова е категорична, че иска британски фирми да продължат да работят и търгуват на общия европейски пазар. 

Очаква се двугодишните преговори да започнат в края на март. Все още не е ясно към какъв тип сделка се стреми кабинетът на Тереза Мей.