Укрито от плевенската фирма Анона 15 тона месо е намерено в заварен хладилен тайник в предприятието, съобщиха от Националната ветеринарномедицинска служба /НВМС/. Камерата е била добре маскирана и останала незабелязана при предишните проверки.

Инспекторите са извършили проверката по сигнал от 29 септември т. г. и са открили 15-кубикова хладилна камера, пълна с месо и месни продукти. Тайникът е бил отдалечен от останалите камери и маскиран с палета.

Заварената врата на скритата хладилна камера е била разрязана с флекс в присъствието на официалните ветеринари и органите на Регионална дирекция на МВР. По първоначална информация, намереното количество е около 12-15 тона, но предстои да се установи колко точно е то. Установено е наличие на изрезки от салами и прошуто.

Ветеринарните власти влязоха на пълна проверка в предприятието Анона – Плевен по повод акция Дупетата. От началото на инспекцията на 25 август до сега проверяващият екип от ветеринари не са били уведомени за наличието на други камери, освен проверяваните от тях.

Общо 103 930 кг меса и месни продукти, открити при акция Дупетата впредприятието Анона, бяха предадени за изгаряне в екарисажа във Варна. Намерените продукти с изтекъл срок на годност и нередовни документи за произход се унищожават по график, като днес ще бъдат изгорени и последните от тях.