За източване на ДДС и незаконна продажба на електроенергия в Кремиковци сигнализираха от компанията Ворскла Стийл – България. Генералният директор на компанията Виктор Демянюк съобщи, че незаконната продажба на електроенергия е ставала на завишени цени с 25% на 39 дружества. Парите от продажбата не са отивали за погасяване на задълженията на комбината към Националната електрическа компания, които към момента са около 80 млн. лева.

През 2008 г. Ворскла Стийл работеше по договор за производство на ишлеме в комбината. Според Демянюк след като от компанията са установили нарушенията, е изработен сценарий за премахването й от дружеството. Чуйте какви нарушения са открили от украинсата компания.

Украинската компания Ворскла Стийл иска да провери на място активите на Кремиковци преди да реши дали ще участва в тайния търг за продажбата им, съобщи генералният директор на компанията Виктор Демянюк. Той изрази съмнение, че реалното състояние на дружеството отговоря на това, което е записано в документите.

Според Демянюк през 2009 г. рудодобивното предприятие на Кремиковци е имало над един млн. лева печалба, но е било закрито, за да се доведе комбинатът към ликвидация. По стара кремиковска традиция в следващите няколко дни всичко беше изнесено, заяви Демянюк.