За злоупотреба с власт от страна на ГЕРБ алармира общинският съветник от БСП в Пловдив Тодор Кръстев. По време на днешното заседание на местния парламент, той заяви, че има информация, че войници от поделенията в Крумово и Граф Игнатиево се използват, за да опъват палатки край язовир „40-те извора" до Асеновград, където през уикенда ще се съберат депутати и активисти на ГЕРБ, за да ядат чевермета.

Веднага след изказването му, той беше репликириан от общинската съветничка от ГЕРБ и шеф на Регионалния инспекторат по образование (РИО) Павлинка Кацарова. Какво правят хората в събота и неделя не е ваша работа, каза Кацарова, която определи изказването на Кръстев като пълно нахалство и по  маниер от времето на Държавна сигурност. На вас никой не ви държи сметка как си организирате тържествата на Бузлуджа, допълни шефката на РИО.

Твърденията, че Българската армията е използвана за партийни мероприятия, не отговарят на истината, се казва в писмо от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО).

От него става ясно, че в началото на месец юли, в министерството е получено писмо от кмета на пловдивския район "Източен" Петър Петров с молба за съдействие, предоставяне и развръщане на палатки и водоноски,  при организиране на среща с гражданите на двата района и провеждане на благотворителен обяд на 16.07.2011 г., като разходите са за сметка на организаторите.

От началото на тази година до сега Министерството на отбраната е подпомогнало повече от 10 общини при организирането и провеждането на инициативи от местно значение, се казва още в писмото.