Големият международен форум за интернет Webit вече няма да се провежда в България, а в Турция. Организаторите му са преценили, че Истанбул оценява по-добре потенциала на събитието, предлагайки му по-голяма подкрепа.

На сайта на webitexpo вече е публикуван анонса за следващата конференция, която ще се проведе през октомври. Над 8 хил. квадратни метра изложбена площ ще бъде предоставена за провеждане на събитието, а сред помощниците в тазгодишното издание се забелязват имената на гиганти в технологичната индустрия като PayPal, eBay, Yandex, Ericsson, Google и други.

Загубата на Webit e загуба за България, защото покрай събитието страната ни се открояваше на картата на света за специалисти от най-бързо развиващата се индустрия на новия век. Може да се каже, че страната ни изгуби битката с Турция, която оцени потенциала на Webit като магнит за нови инвестиции. През миналата година форумът привлече над 5 300 участници от 45 държави, а през тази година интересът се очаква да бъде още по-голям.