За президента на Европейската централна банка Марио Драги най-лошото от кризата в еврозоната свърши. В интервю за германския вестник Билд Драги казва, че ситуацията в Европа се стабилизира.

Някои данни за състоянието на икономиката, включително инфлацията и бюджетните дефицити показват, че Европа се справя по-добре, отколкото САЩ. Въпреки това остава тревожно състоянието на европейския бизнес и все още не може да се каже дали той се свива или се разраства.

Последните статистики за най-голямата икономика в Европа - германската, показаха, че активността в леката промишленост през март се е свила заради спада на поръчките. Това се отразява на цялата еврозона и кара бизнесите да се консолидират.

Според Драги ситуацията през миналата есен е била наистина критична. Можеше да изпаднем в кредитна криза при банките, ако не бяха предприети действия като програмата за дългосрочно рефинансиране при ниска лихва от ЕЦБ. Ако тя не бе задействана, сега бизнесите щяха да банкрутират заради липсата на ликвидност.