Засилен е интересът на зеления бизнес към участие на Международния технически панаир в Пловдив. Това каза в интервю за Агенция Фокус Иван Соколов – главен директор на Международен панаир – Пловдив.

Форумът ще се проведе от 26 септември до 1 октомври 2011 г. „Към днешна дата се наблюдава увеличение, свързано с определени браншове, каквото са машиностроенето, казва Соколов. Там се наблюдава възход с над 10-12% тази година по отношение на фирмите, както и по отношение на площите, на интереса като цяло, в т.ч. и деловия – като съпътстваща програма.

Наблюдава се значителен интерес от фирмите и компаниите, които ще бъдат изложители по браншове, свързани с енергетиката, с възобновяемите енергийни източници (ВЕИ), с енергийната ефективност, екологията, технологиите и съоръженията за опазване на околната среда, обработка на отпадъци и рециклиране, отоплителна, климатична и хладилна техника.

Не можем да не кажем, че компаниите изпитват големи затруднения. Те се намират в преходен период, от който все още не могат да излязат. Безспорно им влияят всички трусове, които се случват по света. България, макар и малка държава, реагира много бързо на всичко това”, заяви още Соколов. Агенция Фокус