Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов откри лова на прелетен дивеч край шуменското село Венец. Началото на сезона бе дадено на територията на ловно стопанство Паламара в местността Лаббата.

По време на излета Найденов заяви, че обявява война на бракониерите. Ще засилим инспектората по отношение на охраната на горите и на лова, обявяваме война на бракониерите, подчерта той.

По думите му, ще бъде увеличен броят на горските пазачи. Санкциите трябва да бъдат по-строги, каза още министъра. Той допълни, че се замислят законови промени, които да осигурят по-голяма безопасност за ловджиите.

Найденов коментира и зачестилите нападения на мечки в Родопите, като според него трябва да се намери решение, което да гарантира сигурността на хората. Аз лично имам резерви към данните, които се подават към момента, и мисля, че популацията на мечки е по-висока, допълни той.

Мирослав Найденов бе придружен от депутата от групата на ГЕРБ Емил Димитров и местни ловци. Дружинката отстреля няколко пъдпъдъка.

Министърът каза, че е ловец от 10 години, като подчерта, че за него по-емоционален е свинският лов. Аз имам двама началници, единият е Борисов, а другият началникът на ловната дружинка, в която членувам, пошегува се Найденов.

По-късно днес Мирослав Найденов и Бойко Борисов ще участват  в откриването на многофункционална ритуална зала в село Изгрев, община Венец.