За Коледа ще има добавки към пенсиите - 50 млн. лева. По 40 лева ще получи всеки от възрастните хора с най-ниски пенсии. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова тв тази сутрин. Добавки към пенсиите ще има и за Великден, обеща той.

Тази година сме отделили и 20 млн. лева за учителите, както обещах на Янка Такева, каза още министър-председателят.

Премиерът коментира, че т.нар. "данък вредни храни" все още е в начална фаза и трябва "да се подреди добре".

Орешарски и Чобанов са виновниците, които трябва да понесат тежка наказателна отговорност за КТБ, посочи още Борисов, помолен да коментира изнесените наскоро данни, че заради фалита на банката дефицитът в страната е достигнал 5,8% за м.г.

Горанов е един добър финансов министър и няма никаква зависимост към никого, заяви още премиерът. 

Борисов заяви, че е добро предложение ГЕРБ и Реформаторите да издигнат единен кандидат за президент. Той посочи, че е възможно Росен Плевнелиев отново да бъде подкрепен за президент. Сега обаче са местни избори, заяви Борисов. Призовавам всички да гласуват на референдума и "за" електронното гласуване", каза премиерът на въпрос дали подкрепя президента Плевнелиев.

От 6 ч. тази сутрин тече акция по задържане на купувачи на гласове и трафиканти на хора, обяви още премиерът. Очаква се да бъдат задържани над 1000 души. Целта е да се гарантират спокойни избори, поясни той. Нашата граница е най-добре пазената в ЕС, по-добре и от Шенгенските граници, подчерта Борисов.

"България е в Европа и ние сме с европейците", отговори той на въпрос дали е повече с руснаците, или с американците. И отново повтори, че изразява и пред едните, и пред другите си позицията си, когато става дума за тока от т.нар. "американски" централи или високата цена на природния газ.

На въпрос дали откриването на нови обекти се прави предизборно, премиерът обясни, че всяка седмица се откриват по 2-3 обекта. Борисов уточни, че догодина започват да се строят и двата лота от магистрала "Хемус" до Севлиево. 

"Надявам се този мандат да докараме магистралата поне до Велико Търново. Без нея Варна е едно село", коментира той.