Отпадат някои от билетите и картите за градски транспорт в София, съобщиха от Столичната община.

Според приетите от Столичния общински съвет промени в наредбата за пътуване в градския транспорт от началото на април няма да се продават билетът за пътуване за 60 минути, билетите с пет талона за пътуване, както и съответните електронни билети за пет пътувания.

Няма да се издават карти за две линии. Глобата за нередовен пътник става 20 лева.

Всички карти за пътуване ще са вече на електронен носител,като единствено еднодневните карти остават на хартия, както и тези, които са утвърдени за цялата страна за определени категории пътници.

Картите за пътуване на студенти вече ще могат да се издават и на студенти срещу международна студентска идентификационна карта /ISIC/.

Въвеждат се и различни цени на картите за пътуване в зависимост от това дали пътникът е персонализирал картата или не - по-висока ще е цената на неперсонализираната карта.

Картите за една линия остават, но ще се издават само месечни.

Въвеждат се и два абонаментни пакета от карти за пътуване - семеен и бизнес. Семейният пакет дава възможност на родител да закупи карта за детето си за всички линии на цена 10 лв., ако и той купи абонаментна карта за пътуване за цялата градска мрежа.

Бизнес пакетът предвижда отстъпки на годишна база за пътуванията на най-малко 25 човека персонал. Чрез заплащането на стойността на картите за цялата градска мрежа на месец, те ще получават бонус с безплатен месец за пътуване.