Будапеща е най-евтината дестинация в Европа. Еднопосочните самолетни билети струват около 30 лв., а цените на хранителните стоки и менюто в заведенията са доста приемливи, посочват от онлайн туристическа агенция eSKY.bg.

Престоят в тризвезден хотел за двама в Германия излиза около 150 лв. Около 8 евро на човек струва нощувката в хостел в стая с повече легла. По-високи могат да бъдат единствено разноските за храна, ако предпочитате да се храните в ресторант, а не в заведение за бързо хранене, посочват от компанията.

От данните става ясно, че Испания остава една от най-популярните държави за туризъм. По-скъп излиза престоят в Барселона отколкото в Мадрид. Цените на полетите до двата града са горе долу еднакви, като започват от 160 лева за еднопосочен самолетен билет. Обяд или вечеря за двама в приличен ресторант, заедно с напитките, излиза около 150 лева. Нощувките са по-скъпи с около 20 евро в сравнение с Германия.

Сред по-изгодните туристически дестинации се нарежда и Чехия. Хотелите, които предлагат същите условия като тези в Германия и Испания или са от същата верига, са с около 15 евро по-евтини. По-скъпи са обаче храните и напитките.

Сред най-скъпите дестинации за тази година са Лондон, Осло, Цюрих и Париж. Според данните цените в тези градове са средно три пъти по-високи в сравнение с най-евтините оферти.