С 40% по-евтино излиза зимната ваканция – независимо дали ще я карате у нас или в чужбина, ако я купите сега. Проверка на „Монитор” установи, че 3-звездните хотели в най-популярните ни зимни курорти започват с оферти от 40 лв. на нощувка за двама души.

Офертите на 4-звездните пък са под 40 лв. на човек. Лукс хотелите в Банско например излизат с около 400 лв. по-евтини, отколкото ако си направите резервация точно преди да заминете и вече е навалял сняг.

За предстоящия зимен сезон хотелиерите правят гъвкави програми, които започват

от три дни и стигат до 12 нощувки.

Когато стаите са двойни, офертата е на помещение, а не на брой хора. Децата до 12-годишна възраст се настаняват безплатно в стаята на родителите си. Тези хотели обаче включват в офертата само закуска. На Боровец например за три нощи в тризвезден хотел плащате 129 лв. след като се предполага, че пистите вече са готови за каране. В Пампорово предложенията започват от 38 лв. на човек в четиризвезден хотел, като в цената влиза басейн и СПА център.

Винаги най-скъпи са индивидуално организираните ваканции, защото за тях се ползват най-малко отстъпки, но ранното записване позволява да се намерят най-изгодните оферти. Ако човек избере да почива в дните преди Нова година, посрещне празника в избрания хотел и продължи още няколко дни ваканцията си, отстъпките са първо от общата цена, а след това се добавят и безплатни нощувки. Ако си купите 7-дневен отдих, ще платите пет, като ползвате и намалението за ранното записване. Така печелите веднъж от намалената цена и втори път от безплатните дни.

Със свои оферти вече са излезли всички големи български курорти, както и най-популярните курорти в Австрия и Италия. Офертите там обаче се дават без включен транспорт. Най-евтино е да се съберете група и да пътувате с една кола. Ако сега си купите самолетни билети до Виена и още един до избрания курорт, ще платите поне 15 на сто по-малко. Като цяло чудеса с цените на самолетните билети за празниците не се случват, защото е ясно, че тогава

потокът от пътници е гарантиран.

Затова остават най-много десетина дни, през които можете да случите на изгодна оферта, после ще става само по-скъпо.

Изгодни предложения на този етап можете да намерите за родните СПА хотели, които от нисък сезон ще влязат в директен сблъсък с търсенето на ски ваканции по зимните курорти. В момента пет нощувки за двама могат да се закупят на цена от 450 лв. .