Туристическият онлайн портал Business Traveller състави списък с неща, които пътниците най-често забравят на борда на самолета след кацане.

Изданието пише, че пътниците толкова често забравят нещата си в самолетите, че много авиокомпании са започнали специални услуги, чрез които да откриват притежателите им. Например, през 2017 г., Hong Kong Airlines предлагат на клиентите си онлайн услугата We Found service, която помага да се намерят загубените вещи. Към края на февруари 2018 г., благодарение на тази услуга са намерени 2926 почти изгубени вещи.

И така, какво често забравят пътниците в кабината на самолета?

На първо място това са таблетите, които хората вече забравят по-често заради навлизането на Wi-Fi на борда.

Втори в класацията са смартфоните. Както и таблетите, смартфоните са важни за пътниците, тъй като комуникацията по време на пътуването става все по-достъпна. Смартфонът обаче е още по-необходим за пътника след завършването на полета, тъй като загубата му означава загуба на връзка с останалата част на света.

На трето място са надуваемите възглавници за спане, които пътниците могат да поставят на всяко място около седалката си.

В списъка на най-забравяните неща в самолета са още бутилка с вода, дрехи (яке, пуловер, шапка), шал, слънчеви очила, електронен четец, фотоапарат и... паспорт.

За да избегнете загубите, експертите препоръчват преди да напуснете самолета да проверите всички джобове и отделения за съхранение в близост до седалката, независимо дали сте ги използвали или не.