Нарушения за повече от 6 млн. лева откри Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) в обществени поръчки за първите три месеца на годината, съобщиха от институцията. Общо проверените търгове са 375 на стойност 143 млн. лв.

Половината от тях - близо 3,3 млн. лв., представляват проблемните търгове на Община Велинград. Друга община с проблемни обществени поръчки е Община Видин, където стойността на неоснователно проведените търгове е над 100 хил. лева.

Какви обществени поръчки печелят консорциумите 

 

Борисов спря парите за още три обществени поръчки

 

За близо 300 хил. лева са нарушенията по обществени поръчки на Министерството на културата, което е и цялата стойност на поръчките към ведомството, а непроведени или неоснователно проведени търгове за 122 хил. лв. са установени при Народен театър „Иван Вазов“.

През първото тримесечие на 2017 г. Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е осъществила 126 финансови инспекции - 69 по подадени сигнали, и 57 – въз основа на утвърдения годишен план.

В рамките на тримесечието финансовите инспектори са констатирали вреди за 2,6 млн. лв, като 628 хил. лв. от тях са възстановени по време на инспекциите.